Harbour View 
 
INFORMATION TECHNOLOGY - CONSULTANCY & SOFTWARE DEVELOPMENT
 
   
 

Harbour View is een haveninformatiesysteem dat instaat voor de opvolging en afhandeling van het scheepvaartverkeer (zee- en binnenvaart). Het wordt gebruikt door een Havenbedrijf enerzijds, en de externe dienstverleners en partijen zoals stouwers, scheepsagenten, sleepdiensten, enz. anderszijds.

Het systeem omvat in hoofdzaak:

  • de operationele planning en opvolging inclusief inschrijving, ligplaatsenbeheer en planning, aangifte van alle lading (inclusief de gevaarlijke lading), de afvalaangifte, commerciĆ«le activiteiten (stouwers, sleepdiensten, bootmannen enz.), opgave van de bemanning, geografische voorstelling enz.;
  • communicatiefaciliteiten, waaronder een directe link met client applicatie voor externe gebruikers, een Web applicatie, mogelijkheden voor standaard rapporten via fax of e-mail, en specifieke koppelingen op maat met informatiesystemen van externe partners (bv. EDI, XML);
  • statistieken i.v.m. de trafiek van en naar de haven;
  • een groot aantal referentiegegevens, zoals de lijst zee- en binnenschepen, bedrijven en contactpersonen, landen, havens, locaties (ligplaatsen, meerpalen), goederen, gevaarlijke stoffen, afvalstoffen, enz.

Tauris heeft het product origineel ontwikkeld voor de Haven van Gent onder de naam ENIGMA. Daaruit werd een algemeen basispakket Harbour View gedistilleerd, zonder de specifieke modules van het havenbedrijf Gent zoals ondermeer de facturatiemodule. Ondertussen is een afgeleid product ook in de Haven van Oostende in gebruik onder de naam ENSOR. Tauris staat in voor de volledige ontwikkeling, onderhoud en support.


 
                                               Tel.: +32 (0)9 388 63 08 - Mail: info@tauris.be