Bedrijfsprofiel 
 
INFORMATION TECHNOLOGY - CONSULTANCY & SOFTWARE DEVELOPMENT
 
   
 

TAURIS is een bedrijf dat actief is in het domein van Information & Communication Technology en zich enkel specialiseert in projecten voor de Maritieme sector.

De grootste kernproducten van TAURIS zijn:

  • De volledige ontwikkeling van het Loodswezen Informatie Systeem (LIS) voor de Vlaamse Gemeenschap en het Nederlands Loodswezen regio Scheldemonden
  • De ontwikkeling van het informatiesysteem voor de zeehaven van Gent (ENIGMA) en Oostende (ENSOR)
  • Een informatiesysteem voor de afdeling Scheepvaartbegeleiding inclusief de ontwikkeling van de SafeSeabel module voor het MRCC die instaat voor de gegevensuitwisseling tussen de Belgische zeehavens en SafeSeanet (beheerd door EMSA, het European Maritime Safety Agency)

Tauris zorgt altijd voor het volledig traject binnen het project gaande vanaf de analyse, softwareontwikkeling, in-productie-stelling, opleiding tot en met beheer en ondersteuning.

Hierbij horen naast client & web applicaties uiteraard ook koppelingen naar allerhande externe systemen, interfaces via specifieke protocollen enz.

Tauris legt de focus op:

  • hergebruik van software & kennis en zelfs kostendeling bij de verschillende klanten
  • extra toegevoegde waarde met kennis van de Schelderegio en de reglementering, de Loodswezens, de autoriteiten zoals de GNA en Scheepvaartbegeleiding en de verschillende havens en de diverse koppelingen in de regio

Daarom werkt Tauris op de markt van Belgiƫ en Nederland en streven wij geen worldwide commercialisering na.

Technisch oriƫnteren wij ons naar client-server oplossingen volgens 3-Tier architecture met Sybase ASE als database, Powerbuilder client toepassingen, Web toepassing via .NET ASPx/Ajax, .NET C# Web Services & application services. Er wordt gespecialiseerd op Windows omgeving. De jarenlange ervaring en knowhow van onze medewerkers zorgt ervoor dat wij perfect in staat zijn uw 24/24 omgeving te beheren.

De eenvoudige structuur en flexibiliteit zorgt ervoor dat TAURIS voor zowel projecten als deelopdrachten een betrouwbare en goedkope oplossing is voor uw bedrijf. TAURIS volgt eerder de Agile Development techniek met korte overzichtelijke iteraties en directe communicatie binnen het software team maar ook met de klant via een regelmatig update van kleine ontwikkelde en geteste onderdelen. Op deze manier spelen we sneller in op andere vereisten tijdens de loop van het project.

Het dynamisme en de inzet zorgen verder voor een snelle, kwalitatieve en succesvolle ontwikkeling en voor een gedegen service. 
                                               Tel.: +32 (0)9 388 63 08 - Mail: info@tauris.be